Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Zvizdić čestitao svima na dostojanstvenom dočeku pape Franje

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izražava zadovoljstvo jučerašnjom posjetom pape Franje i porukama koje je poslao svim građanima Bosne I Hercegovine, prenosi novinska agencija Patria.

On je uputio čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji dočeka i koji su učinili da istorijska posjeta pape Franje protekne na dostojanstven način.

– Posebno bih pohvalio i zahvalio se oružanim, sigurnosnim i policijskim snagama koje su na najbolji način pokazali da su sposobni krajnje profesionalno obaviti I najsloženije poslove. Istaknuo bih i izuzetno profesionalan rad protokolarnih službi i medija, koji su obavili vrlo značajan I odgovoran zadatak, posebno uzimajući u obzir da je u BiH danas bilo 1.300 akreditovanih novinara iz cijelog svijeta.

Na ovaj način je danas otišla lijepa i pozitivna slika prema svijetu I mogućnost da se vidi da je BiH država u kojoj je moguć suživot i tolerancija. Uputio bih I čestitku i zahvalnost svim građanima na dostojanstvenom ponašanju tokom posjete velikog prijatelja naše države – kaže se u čestitki koju je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić uputio građanima i svima koji su učestvovali u organiziranju posjete pape Franje Bosni i Hercegovini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo