Subota, 16 listopada, 2021

Zvizdić: Do kraja naredne sedmice imena ministara novog Vijeća ministara BiH

Nemojte propustiti

zvizdic-kineski-investitori-bit-ce-dio-dinamicnog-ekonomskog-razvoja-bih_1425383103

Mandatar za sastav Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas, uoči početka sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu, da će kabinet Vijeća ministara BiH biti spreman narednih dana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mislim da će kabinet biti spreman u smislu kandidovanja imena od partija koje čine većinu u Parlamentu BiH u narednih pet-šest dana. Do kraja naredne sedmice ćemo zasigurno imati imena ministara koji će činiti budući sastav Vijeća ministara”, rekao je Zvizdić.

Istakao je da postoji dovoljno vremena kako bi političke partije koje imaju većinu predložile svoje kandidate za ministarske pozicije.

“Imamo dovoljno vremena da do kraja iduće sedmice obavimo razgovore sa svim partijama koje čine većinu, i da te partije daju svoje kandidate za sastav Vijeća ministara”, kazao je Zvizdić, dodajući da po zakonu ne postoji neki krajnji rok za formiranje vlasti.

“U zakonu, u principu, ne postoji kranji rok, predviđa se da bi predsjedavajući trebao u roku od 35 dana ponuditi imena ministara, koji onda idu u dalje provjere, i dalje ka Predstavničkom domu BiH”, objasnio je Zvizdić.

Istakao da je 26. maj predviđen za održavanje kongresa SDA.

“Po ovim dokumentima koje ćemo danas usvojiti, 26. maj je zvanični datum kada će biti održan kongres SDA”, naglasio je Zvizdić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo