Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Zvizdić ipak izlazi na megdan Izetbegoviću u borbi za Predsjedništvo BiH? Rekao je da me želi vidjeti kao suparnika, zašto da mu ne ispunim želju

Nemojte propustiti

– Još je rano govoriti o nekim konačnim odlukama koje ću donijeti, ali već sam i ranije rekao da ne isključujem takvu mogućnost kandidature.

Denis Zvizdić, bivši član SDA stranke, ponovo je govorio o svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH. Podsjećamo, Zvizdić je u nedavnom intervjuu za O Kanal istakao kako zbog cijelokupne situacije u državi nije primarna stvar njegova kandidatura za Predsjedništvo BiH, ali tu mogućnost ipak nije isključio.

Desetak dana nakon takve izjave, čini se da je Zvizdić ipak malo promijenio priču, te sada pokazuje veću spremnost i želju da uđe u Predsjedništvo BiH.

– Još je rano govoriti o nekim konačnim odlukama koje ću donijeti, ali već sam i ranije rekao da ne isključujem takvu mogućnost kandidature. Ona nije moj imperativ, ona nije razlog zbog čega sam napustio Stranku demokratske akcije. Stranku demokratske akcije sam napustio zbog neslaganja sa aktuelnom situacijom, stanjem u SDA, promjenama koje, po meni, nisu suštinske nego deklarativne, koje sigurno ne vode napretku i razvoju Stranke demokratske akcije, rekao je Zvizdić u intervjuu za BHRT.

Kaže da će detaljne i konačne odluke o svojoj političkoj karijeri donijeti u narednim mjesecima, ali je ipak istakao da “ne vidi razlog zašto ne bi ispunio želju Bakira Izetbegovića”.

– U kojem pravcu će dalje ići moj politički angažman, rekao sam da ću ostati u politici, to ćemo vidjeti. Vjerovatno će takve odluke i od strane mene biti okončane u narednih nekoliko mjeseci, ali evo, ima i onih koji me žele vidjeti eventualno kao nekog suparnika na političkoj sceni u smislu kandidature za člana Predsjedništva kao što je to rekao gospodin Izetbegović, pa onda ne vidim razloga da mu i ne ispunimo takvu želju, kazao je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo