Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Zvizdić: Nove moguće investicije u fokusu sutrašnjeg sastanka u Ankari

Nemojte propustiti

Očekujem da će u fokusu sutrašnjeg susreta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i predsjednika Srbije Aleksandar Vučić s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, biti određeni projekti, odnosno nova investiciona ulaganja, izjavio je danas u Sarajevu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Od ovog susreta očekujem da će u fokusu, osim dobre saradnji biti i određeni projekti, odnosno moguća nova investiciona ulaganja. Bila bi izvanredna vijest ako bi se konačno dogovorila ruta, koja bi povezala Sarajevo i Beograd. Svi relevantni i stručni argumenti su na strani one rute koja je izglasana kroz deklaraciju na nivou BiH i u Parlamentu FBiH. Očekujem da će u razgovoru o tom projektu pobijediti argument struke”, rekao je Zvizdić.

Kako je kazao, svaki susret lidera u regionu može donijeti boljitak i otvoriti pozitivne procese za BiH.

“Dijalog mora ostati ključni instrument saradnje unutar regiona Zapadnog Balkana, jer što postignemo veći stepen međusobnog povjerenja, procesi pomirenja će ići značajnijom i bržom dinamikom. Oni moraju biti bazirani, prije svega, na relevantnim historijskim činjenicama, na pravdi i istini jer bez toga ne možemo govoriti o kreiranju kvalitetne budućnosti, posebno za nove mlade generacije”, poručio je Zvizdić.

Iz Predsjedništva BiH je ranije potvrđeno da će Izetbegović i Vučić, 29. januara imati susret sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Očekuje se da će tema razgovora biti saradnja u regiji i trasa brze ceste Sarajevo – Beograd.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo