Srijeda, 20 siječnja, 2021

Zvizdić odgovorio Vučiću: Onaj ko želi da otcijepi Republiku Srpsku ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu

Nemojte propustiti

Bakir Izetbegović o preustroju Bosne i Hercegovine: “Mislim da će krajnji rezultat biti država sa multietničkim regijama”

Bosna i Hercegovina je multietnička zemlja, koja ne smije biti podijeljena, kazao je ovo u razgovoru za N1 predsjednik...

Žestoka poruka Miloradu Dodiku iz Europske komisije: Migrante smjestiti na teritorij cijele BiH

Vlasti drugog bh. entiteta, Republike Srpske (RS), odbijaju da pomognu migrantima koji su se zadesili na njihovoj teritoriji. Vlasti...

Sud donio odluku: Avdo oslobođen optužbe za kršenje mjera izolacije, traži javno izvinjenje od Tužilaštva

- Doveden sam na rub egzistencije uz nepravdu koja mi je nanesena. Konsultovat ću se sa advokatima jer zaista...

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

Na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da neće dozvoliti ukidanje RS i da “onaj ko želi ukinuti RS ide protiv mira i stabilnosti na Balkanu”, reagirao je zamjenik predsjedavajućeg u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Predsjednik Sbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju nove COVID bolnice u Kruševcu odgovarajući na politička pitanja, rekao da poštuje integritet Bosne i Hercegovine, ali da ne može da pristane na ideje o ukidanju bh. entiteta Republike Srpske.

“Onaj ko pokušava da ukine Republiku Srpsku osim što čini nešto protiv volje srpskog naroda, taj koji bi to da radi ne želi dobro miru i stabilnosti na Balkanu”, poručio je Vučić i ocijenio da kada mnogi u regionu govore o funkcionalnoj Bosni i Hercegovini to je eufemizam za “oduzimanje nadležnosti Republici Srpskoj”.

Istakao je da želi najbolje odnose sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom, ali da Srbija neće nikome biti “džak za udaranje”.

Odgovorio mu je nekadanšnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovinie i aktuelni prvi zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić je Vučićevu izjavu da “onaj ko želi ukinuti RS ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu” opisao kao “krivi navod”.

“Ispravka krivog navoda: Onaj ko želi da otcijepi RS i ko javno ili prećutno podržava takvu ideju, ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu”, naveo je Zvidić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Bakir Izetbegović o preustroju Bosne i Hercegovine: “Mislim da će krajnji rezultat biti država sa multietničkim regijama”

Bosna i Hercegovina je multietnička zemlja, koja ne smije biti podijeljena, kazao je ovo u razgovoru za N1 predsjednik...

Možda vas zanima i ovo