Utorak, 19 listopada, 2021

Zvornik: Kaznena prijava zbog vrijeđanja na Facebooku!

Nemojte propustiti

Vrijeđanje preko Facebooka uzelo je sve više maha i u našoj zemlji, a u posljednji slučaj uključila se i policija iz Zvornika, jer je jedan muškarac na Facebooku kreirao grupu “Karakajske mačke”, na kojoj je objavljivao slike lokalnih djevojaka, popraćene brojnim uvredljivim komentarima, zbog čega mu sada prijeti i zatvorska kazna.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

On je ovu Facebook grupu otvorio 21. juna i za manje od pet dana privukao je više od 450 fanova, ali brzo mu je policija stala u kraj. Tvorca grupe su otkrili, lociranjem njegove IP adrese, policijski informatičari iz tima za visokotehnološki kriminal. Sve je pokrenuto kada su djevojke čije su se slike pojavile na spornoj Facebook grupi podnijele kaznenu prijavu, jer su se njihove slike objavljivale bez njihove suglasnosti, popraćene brojnim uvredama.

Kako se neslužbeno doznaje, grupu je pokrenuo izvjesni D. J. iz Grbavaca pored Karakaja, koji bi se sada mogao suočiti s teškim posljedicama. Prema Kaznenom zakonu RS-a, onaj “tko suprotno uvjetima određenim u zakonu bez suglasnosti građana pribavlja, obrađuje, priopći drugom ili koristi njihove osobne podatke, kaznit će se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”.

(Dnevni-list)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo