Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Zvornik od jutros više nije korisnik BH-Gasa!

Nemojte propustiti

Nedavno su u Zvorniku na granici između BiH i Srbije poskidani svi mjerači protoka gasa, koji su bili u vlasništvu BH-Gasa, kao jedinog ovlaštenog uvoznika gasa u našu zemlju, a od jutros kako saznaje novinska agencija Patria Zvornik više ne koristi gas od BH-Gasa.

Mjerače je poskidala kompanija Gaspromet Pale, a čime je BH-Gas ostao bez mogućnosti mjerenja gasa na primopredajnim mjestima u Zvorniku.

– Razlog zbog kojeg Zvornik ne troši gas od BH-Gasa jeste što su promijenili dobavljača gasa, a ostavili su dugove. Prvo su skinuli naše mjerače, a za šest dana promijenili dobavljača gasa – otkriva izvor Patrije.

Prije nekoliko dana SBiH je upozorio na ovu opasnost te je rečeno da ono što javnost treba da zna jeste da je ovo skidanje mjerača urađeno u skladu sa Uputstvom o pojednostavljenom carinskom postupku koje je usvojila Uprava za indirektno oporezivanje.

Tim Uputstvom svi učesnici u poslovima sa gasom u BiH su trebali obezbijediti licence. No, ni pet mjeseci nakon objave Uputstva, kompanije iz FBiH (BH-Gas i Energoinvest) to nisu uradile. S druge strane, kompanije iz bh. entiteta RS pribavile su licence i time stekle uslove za bavljenje poslom kako je to predviđeno Uputstvom iz UIO.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo